maanantaina, syyskuuta 8

MORE MOORE

Condo














(Klik)

Moore: Levittäkää elokuviani aivan vapaasti!
Tämän hetken kohutuin ohjaaja, yhdysvaltalainen Michael Moore, on ilmoittanut, että hän hyväksyy täysin hänen elokuviensa laittoman levittämisen P2P-verkkojen kautta, niin kauan kuin levittämistä ei tehdä ansiotarkoituksessa.

"En hyväksy nykyistä tekijänoikeuslakia ja minulla ei ole itselläni mitään ongelmaa sen asian suhteen, että ihmiset imuroivat ja jakavat elokuviani muiden ihmisten kanssa, kunhan he eivät yritä hyötyä kaupallisesti tekemästäni työstä. Laitonta hyödyntavoittelua töistäni vastustan" Moore sanoi haastattelussaan. "Tienaan jo nyt varsin mukavasti ja tein tämän elokuvan "Slacker Uprising" muuttaakseni maailmaa. Mitä useampi ihminen elokuvan näkee, sitä parempi, joten olen tyytyväinen nähdessäni elokuvan leviävän myös P2P-verkoissa."

Mielenkiintoista on myös se, että elokuvaa Yhdysvalloissa jakeleva Lions Gate Films-elokuvayhtiö näyttää ottaneen elokuvan verkossa leviämiseen saman asenteen kuin itse Moore eli yhtiö on ilmoittanut että se ei vastusta verkossa tapahtuvaa laitonta jakelua ei-kaupallisiin tarkoituksiin. Luonnollisestikaan yhtiö ei kuitenkaan ole tehnyt kannastaan suurta numeroa, sillä jokaisen elokuvayhtiön täytyy säilyttää ainakin puhevälit MPAA:n (Motion Picture Association of America) kanssa.

Ei kommentteja: