lauantaina, heinäkuuta 19

SIBBE JA KEISARIN UUDET VAATTEET

Kaikkeen sitä saatana joutuu














(Klik!)

Hyvinkäältä lähtöisin oleva Petri Lehtinen eli "Petri Petrie" (miksi "taiteilijoilla" ja nykyään myös rikollisilla on pakkomielle keksiä itselleen uusi nimi?) on saanut ainakin lehdistön uskomaan, että Sibeliuksen perikunta on tilannut häneltä kuvituksen Sibeliusbrändille. Miehen münchausenismin tuntien on tätä vaikea uskoa. Jos taas uutinen on totta, joutuu Sibbe kieriskelemään arkussaan häpeästä sukulaistensa tyhmyyden vuoksi. Maailmanluokan säveltäjä seurusteli ja diggaili aikansa taiteellisen huippuporukan kanssa ja hänen perillisensä pestaavat neljännen luokan taiteilijan "brändinsä" kuvittajaksi.

Tämä antaa aiheen pohtia pyhää tekijänoikeutta. Kuuluuko se kansallisesti tärkeän taiteilijan kohdalla vain suvulle, jolla ei välttämättä ole muuta kompetenssia kuin ymmärtää rahan päälle kuten on nähty - vai laajemmin yhteiskunnalle?

Petri Petrie väittää edelleen lukuisista julkisista oikaisuista huolimatta ja tosiasioiden vastaisesti, että hänen teoksiaan olisi hankittu mm. Hyvinkään kaupungin kokoelmiin. (Linkin mainostekstistä vanhempi käsinlatoja hiffasi ekalla lukemalla toistakymmentä oikeinkirjoitusvirhettä).

Ei kommentteja: