perjantaina, kesäkuuta 27

"MUKAVA PAIKKA OSTAA"

Pennintalo



Kaikkien Markantalon työntekijöiden on pakko allekirjoittaa uusi työsopimus. Jos työntekijä ei suostu allekirjoittamaan uutta työsopimusta, hän saa potkut. Uusi työsopimus merkitsee roimaa palkanalennusta. Alennukset vaihtelevat liikekohtaisesti. Palkanalennukset vaihtelevat parista prosentista 40 prosenttiin. Uusi työsopimus liittyy Markantalon eilen päättyneisiin yt-neuvotteluihin. Neuvottelujen piirissä oli 450 työntekijää. 60 työntekijää saa suoraan potkut.

Pääluottamusmies Ilkka Liettilä sanoo, että työntekijät todennäköisesti riitauttavat sopimuksen. Markantalon uudet työsopimukset ovat loppuviikolla esillä kaupan alan työntekijäjärjestössä PAM:ssa.
Liettilä ihmettelee, että kaupan alalla ovat tulossa yleiset palkankorotukset, mutta Markantalossa palkat laskevat.

– Työnantaja on vedonnut tuotannollistaloudellisiin tekijöihin. Palkat alenevat eniten niillä, jotka ovat vanhoja työntekijöitä ja joiden yksiköt eivät tuota kunnolla.

Markantalo kertoi eilen irtisanovansa kaikki MarketMarkantalon-ketjun työntekijät. Markantalo sulkee Euromarketien yhteydessä toimivan ketjun. Siihen kuuluu 12 myymälää. Myymälä sulkeutuu muun muassa Lempäälän Ideaparkissa.

DSG-brittiketjuun yhdessä Gigantti-tavaratalojen kanssa kuuluva Markantalo sai viime keväänä julkisuutta lanseeratessaan Suomen-yhtiöihin ilmiantopuhelimen, johon työntekijät voivat ilmoittaa kollegoidensa rötöstelystä tai asiattomasta käytöksestä.

Ei kommentteja: