lauantaina, toukokuuta 10

HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ!



ALASTON TOTUUS VANHUSTEN KOTIHOIDOSTA

Näin Hollannisssa: "Connie on auttanut minua jo monta vuotta peseytymisessä. Sitten ne sanoivat, että Connie tulee liian kalliiksi. Nyt kotiini tulee joka kerralla joku uusi ihminen. Joudun riisuutumaan aina uuden ihmisen edessä. Yhtä hyvin voin riisuutua koko Hollannin edessä."

Tuskin poikkeaa paljon tilanteestamme Suomessa.

5 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kaikille Äideille ja Äidiksi tuleville!

Loistava Vanhus Hän tekee sen ja riisuuntuu koko Hollannin edessä.
Toivon itseltäni samanlaista rohkeutta kaikissa asioissa, missä näen epäoikeudenmukaisuutta ja vääryyttä nyt ja tulevaisuudessani?

Suomessa tapahtuu aivan samaa, kuten muuallakin maailmassa vanhusten, lapsiperheiden ,mielenterveyspotilaiden ja kaikkien heikommissa asemissa olevien kohdalla.

Olen käynnyt lukemassa Tarja Tallgvistin blogit ja allekirjoittamassa Hänen lakialoitteensa. Hän yrittää tehdä parhaansa vanhusten kohdallakin,mutta toivoisin että koko Suomi heräisi katsomaan ja vaatimaan parempia olosuhteita ihmisille, jotka tätä Suomeakin olivat rakentamassa paljon kovemmissa olosuhteissa kuin tänään. Röyhkeä ahne itsekkyys on rationalismia ja kiihko isänmaallisuutta, jota Suomessa nyt tehdään. Inhimillisyys elämää ja ympäristöä kohtaan puuttuvat tyystin. Kaikki luomakunnassa kertoo äidistä ja sen huolenpidosta ihmiskuntaa ajatellen ja me olemme sitä tuhoamassa omalla ahneudellamme.

Kiitos elämästä, Äiti.
Pari riviä tein kirjaimia tänään.
Siinä kaikki. Olen onnellinen.
Äidit vain, nuo toivossa väkevät,
Jumalan näkevät.
LAURI VIITA

Nikander kirjoitti...

Muistatko mikä oli Viidan äiti Alfhild "omaa sukua"?

Unknown kirjoitti...

Tottahan toki muistan Lauri Viidan
Aiti oli os.Nikander Alfhild Josefina Tampereelta syntyisin.
Asustelin 80-luvulla siinä Pispalan nurkilla ja kävin tutustumassa Lauri Viidan lapsuuskoteihin. Museon tyttö joka oli neljännen polven Pispalalaisia kertoi minulle, että eivät pidä siitä kun Pispalaa puretaan ja muualta tuleva eliitti ikäänkuin "raiskaa" heidän maisemansa. Laatan sai siihen syntymäkotinsa seinälle jos oikein muistan 1982. Sehän rakennettiin Juho Nikanderin ja Eemil Viidan kanssa ja valmistui v.1900.
Muistelen että Aki Kaurismäki on juuri ottanut elokuviinsa tuon Nikanderin juuri Lauri Viidan Äidin tyttönimestä.En kuitenkaan ole aivan varma? Mutta kyllähän NIKANDER on kaunis sukunimi!

Anonyymi kirjoitti...

Oliko se nyt muuten varmasti toi Nikander jonka perusteella Kaurismäki otti hahmonsa Arvottomiin. Olen kuulut huhuja että Kaurismäet olisivat oleet joskus Hyvinkäälläkin jossain Paavolassa Vaiveronkadulla olevassa vanhassa puutalossa asustelemassa. Kyseisen leffan arvo muuten on vaan kasvanut näinä aikoina rajusti.

Unknown kirjoitti...

Upea hirsitalo Rv.1917 sijaitsee
Vaiveronk.59. Arkkitehti
Lars Sonckin suunittelema asuinrakennus, jonka historia liittyy läheisesti parantolaan.
Rakennus on alunperin suunniteltu
parantolan puutarhurin asunnoksi ja parantolan suuri puutarha sijaitsi Vaiveron maantien varrella.
Rakennus on museoviraston suojelukohde. Siinä Kaurismäen veljekset leikkivät pikkupoikina.
Olen käsittänyt että siinä asui
Kaurismäen veljesten isovanhemmat?
Valtavan kaunis punamulta hirsitalo!Siitä kävin 70-luvulla ostelemassa parvekkeelle kukkaset.
Terveiset Sinulle!